Man kan skille SEO i flere deler, teknisk SEO handler om å kode riktig, og å legge inn metadata. For å forstå teknisk SEO så er det viktig å se hvordan teknisk SEO passer i helheten.

Kvalitetsinnhold og verdi

Det hjelper ikke med all verdens teknisk SEO hvis ikke innholdet er av høy nok kvalitet. Et performancebyrå tuner hele tiden innholdet, og prøver forskjellige varianter inntil man har funnet hva som gir mest verdi til leseren, man må også tørre å dele med seg av noen hemmeligheter.

Tekniske krav til webløsningen

Det vi ser etter er hastighet, da på opptegning av grafikken. Det er noen grenser Google ser ut til å operere med, vi kjøper inn rapporter for byråer for å få innsikter fra store tester. Web må fortsatt se veldig tiltalende ut for å fungere. En blogg kan gjøres enklere som her.

For de som ikke har ressurser og vil prøve litt selv kan det være greit å ikke spare på server, en ok server pleier å koste fra over tusenlappen per år, gjerne to.

For de som har noen som jobber med markedsføring internt eller som har en markedsavdeling kan det være greit å få litt kursing. Det er også greit å ha et abonnement for oppfølging og at man får råd på det som er vanskeligere.

For de som forstår at det er trangt i toppen er det også greit å ha en webløsning driftet av et performancebyrå.

Teknisk SEO og resultater

Teknisk SEO kom ganske tidlig og er nok det flere tenker på når man nevner SEO. Å skrive inn søkeord. Eller fraser som man gjør i dag. Det er så klart viktig å gå for fraser med passende trafikk og konkurranse.

Idag er det som regel høy konkurranse i toppen på attraktive søkefraser, og vinner man en plass så skal et annet byrå tape den plassen. Det er greit å huske på. Så skal man satse på SEO så trenger man også kompetanse innen hvordan teknisk SEO er i dag og i morgen.

Det er mye innsats over tid med teknisk SEO

Det er fortsatt ofte at vi ser at SEO kan ver dobbelt så lønnsomt som betalt søk. Vi ser også en kunde med ti til tyve ganger avkastning på SEO. Selv om det er blitt vanskelig og få som faktisk mestrer SEO lenger, så er det store muligheter.

-Stefan

Følg vår blogg her: