Google begynner med måling og merking av hastighet – Viktigheten av god teknisk SEO fremover

Nyheter, SEO

  1. Hjem
  2.  | 
  3. Nyheter
  4.  | Google begynner med måling og merking av hastighet – Viktigheten av god teknisk SEO fremover

Hastighet på lasting og visning av nettsider er en stor del av teknisk SEO. Nå som Google har satt i gang undersøkelser for å muligens implementere et system for rangering og merking av dette, blir teknisk SEO enda viktigere enn før. Jeg vil ta en nærmere titt på blogginnlegget fra Google som nettopp ble publisert, og dykke dypere i betydningen av dette.

Til å begynne med, burde alle selv lese blogg-innlegget hos Chromium. Dette er den opprinnelige kilden, med den opprinnelige informasjonen. Jeg anbefaler derfor at man leser dette først før man får panikk.

Hvordan fungerer det i praksis?

Rent praktisk vil det sannsynligvis foregå på den måten at Google måler hastigheten på nettstedet jevnlig over en viss tidsperiode, og deretter gir det en “badge” for hastighet basert på et gjennomsnitt eller en annen algoritme. Da snakker vi om nettsiden og server-tilkoblingen, altså faktorer vi som drifter nettsteder velger og styrer. Det er også snakk om at de skal ta hensyn til hva slags enhet søkeren er på, og merke nettsiden med “badge” dersom denne laster tregt på denne typen enheter. Det er noe som er vanskeligere å gjøre noe med, men fullt mulig å få optimalisert for med teknisk SEO.

Vi skriver støtt og stadig om teknisk SEO og hvor viktig dette er her i vår fagblogg. Dette ser vi nå at snart kan få store påvirkninger på alle som drifter og markedsfører nettsider og nettbutikker. Google har selv alltid hatt verdi for sine brukere som en hovedprioritet, og det er også hensikten med dette prosjektet. Det er jo klart at ingen, og da mener jeg ingen, liker en treg nettside. Så denne ordningen slår et slag for mannen i gata som kan få en enda bedre opplevelse på nettet ved å kunne selektivt unngå trege nettsider. Dersom man ikke optimaliserer hastigheten på sitt nettsted risikerer man å ble “stemplet” som en nettside folk ikke vil besøke, av Google. På den andre siden vil konkurrenter trolig bruke mer ressurser på å unngå det samme, og man blir både valgt bort av søkerne og utkonkurrert av rivalene.

Skaper dette sprik i muligheter?

teknisk seo

Her har vi problem nummer én med denne ordningen, nemlig at det blir et større sprik mellom bedrifter med midler til å investere i teknisk SEO og de som ikke har det. Hastighet er noe som kan være utrolig vanskelig å få opp dersom man har en teknisk rotete nettside som har vært modifisert og bygget på flere ganger, hvilket ofte er eksempelet for mindre bedrifter. Derfor burde man starte med teknisk SEO og optimalisering for fart så tidlig som mulig dersom man skal være med å kjempe om resultatene. Om det så kun er å skaffe seg et overblikk på hvordan man ligger an, er dette et godt utgangspunkt for fremtidige beslutninger. Dette er noe vi gjør daglig, og som vi kan hjelpe dere med.

Send oss en mail eller ta kontakt i chatten, og finn ut om du trenger bedre teknisk SEO og hastighet på deres nettside.

Nicolai

Følg vår blogg her: