Søkemotoroptimalisering SEO

søkemotoroptimalisering seo

Du har kanskje lagt merke til at alt bare blir raskere. Også på internett må alt være raskt. Opp til 40% av dine potensielle kunder forlater nettsider hvis den bruker lenger enn 3 sekunder på å laste. Det er et stort tap. For å unngå dette på din nettside, trenger du god søkemotoroptimalisering. I dette innlegget vil du lære hva SEO er og hva trenger du å ta hensyn til for å komme opp i søkeresultatene.

Hvorfor trenger du søkemotoroptimalisering SEO

Søkemotoroptimalisering handler om å optimalisere nettsider for å komme høyt i søkeresultater. Helst på den første siden. Hvorfor? Jeg har allerede nevnt at hastigheten på nettsteder er relevant. Plassering av nettsider i søkemotorer er like viktig. Halvparten av internettbrukere klikker på de to første resultatene og 90% av dem går ikke til den andre siden av søkeresultatene.

Din sideranking bestemmes av søkemotoralgoritmer. God søkemotoroptimalisering vil hjelpe deg til å få ekstra poeng fra algoritmen som vil sette siden høyere på listen. Og dette vil øke trafikken på nettstedet ditt.

Effektiv optimalisering

søkemotoroptimalisering seo

Først og fremst må du ha et klart syn på hva selskapet ditt er. Hva vil du oppnå? Hva kan folk gjøre med produktene eller informasjonen du tilbyr på nettsiden? Hva gjør ideene dine unike? Svarene på disse spørsmålene kan hjelpe deg å finne riktige nøkkelord. Søkeordvalg er relevant for optimalisering av SEO.

Du bør fokusere på å skrive interessante tekster som er nyttige og brukervennlige både for brukere og for søkemotorer. Det har en positiv effekt på brukeropplevelse (UX). Søkemotorer analyserer brukersignaler. Algoritmen ser om folk kommer tilbake til nettstedet ditt og hvor mye tid de bruker på det. Husk at Googles søkerobot også jevnlig besøker nettsiden din. God struktur vil hjelpe den å forstå innholdet på siden riktig.

Du må være klar over en ting. Søkemotoroptimalisering er en lang og komplisert prosess. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger hjelp med SEO.

-Mats

Følg vår blogg her: