SEO-konsulent

SEO

Hjem | SEO | SEO-konsulent

Lurer du på hvordan du vet om en SEO-konsulent kan sakene? Det er ikke akkurat en beskyttet tittel, hvem som helst kan kalle seg SEO-konsulent. Du kan derfor finne litt av hvert der ute. Jeg har jobbet med å ansette selgere og markedsførere før jeg startet dette byrået, og deler litt hemmeligheter med dere. Dette innlegget passer både for de som ser etter noen å leie inn og de som ønsker jobb innen SEO.

Lurer du på hva vi ser etter?

Først og fremst er det greit å tenke seg at den som gjør dette skal forstå en del grunnleggende om markeder og markedsføring. Dette er en person som skal selge inn ting overfor de som søker. Det blir gjort med tekst. Så personen du er ute etter er både en selger og en tekstforfatter. Dessuten en markedsfører. Og en som kan SEO i tillegg.

En SEO-konsulent er også en selger

Jeg jobbet som selger i studietiden, og oppdaget at jeg hadde talent for det. Det var jo hyggelig for meg, jeg tjente fem ganger så mye som vanlige studenter, og hadde det fett, men mange hang med hodet. Jeg solgte medlemskap til folk som hadde blitt tauet. Det jeg så var at det bare var jeg og noen få andre som hadde særlig salg. Senere har jeg også lest om og opplevd 80/20-regelen. Det er 20% av selgerne som står for 80% av omsetningen. Det gjelder også for en SEO-konsulent. Det er kjedelig for de 80% som ikke får det til, eller en som leier inn en av de 80%. Hører du til de 20% eller vil du leie inn en av de som får dette til, så er det lønnsomt, ja, svært lønnsomt, men også kostbart.

Og en tekstforfatter

Ikke nok med at du har 20% av de som er dyktige selgere å få med på laget. Du trenger en av de som er en god forfatter. Hvor stor andel er det som er gode forfattere egentlig? Det er ikke mange. Særlig med tanke på at de beste forfatterne er introverte, og faktisk ofte litt bipolare. Selgerne er ekstroverte, og de må være mentalt stabile for å yte over tid. Det er altså to diametralt motsatte egenskaper vi ser etter. La oss likevel si at det er 20% som er gode forfattere. Da er 20% av 20%, 0,2*0,2=0,04, eller 4% gode forfattere OG gode selgere hvis man ser vekk fra at de har en kombinasjon av motsatte egenskaper. Så skal denne personen kunne markedsføring. Alt dette bedre enn de andre, en plass vunnet er en plass tapt av konkurrentens SEO-konsulent.

Vil du ha jobb hos oss

seo konsulent

Kommer du gjennom nåløyet, så er det sykt bra betalt, og moro. SEO er mer lønnsomt enn andre former for digital markedsføring, men også inntektsbringende for de få som kan dette. Og har du bare nok potensiale så kan resten trenes i løpet av ett år eller to sammen med oss. Det er få som kan trene andre i salg eller SEO, men jeg har jobbet med dette lenge, og har også trent opp toppselgere som jeg har leid ut til store selskaper. De fleste av de beste vil ikke dele med seg fordi de vil bli salgssjef, og for å bli det må de selge bedre enn de andre, og da lønner det seg ikke å dele med seg. Det må man når det gjelder SEO. De som deler mest og best vinner.

Ser du etter en SEO-konsulent?

Da har du kanskje skjønt såpass at det er en kostnad hvis du får tak i en av de som ikke er blant de beste. Det er kun de øverste plassene som gir gevinst. Får du tak i en av de beste, så er det en investering. Du må bare akseptere at du ikke kan avgjøre hvem som er god på forhånd. Ok, et unntak kan være at vedkommende kan vise til dokumenterte gode salgsresultater og har utdanning som inneholder tekst. eventuelt at denne personen kan vise til og dokumentere å ha noen høye plasser på Google for noen kunder. Det skal i så fall være plasser på noe som ikke bare er logisk at folk søker på, men som kan dokumenteres hvor mange som søker på hver måned. Det finnes sertifiseringer og det finnes Google-partnerbyråer (som oss), men selv det er ingen garanti for at det blir lønnsomt.

Hvordan du vet att du har funnet en som er god

Jeg tror at en litt mer sikker måte å finne en god SEO-konsulent på er å få tak i en som kan vise til resultater. Ellers kanskje du bare har en god selger. Godt salg uten levering er ikke godt salg. Å love gull og grønne skoger uten å levere er noe helt annet.

Jeg tror at du trenger å finne en som har gode resultater å vise til, og som også har gode anmeldelser. I tillegg må du nok belage deg på å betale svært godt. Dette er personer som får mange gode tilbud, kan være vant til å tjene mye penger og som også selv kan selge fra egne agenturer eller drive egen nettbutikk. Det er bare det jeg tenker er mest realistisk. I dette markedet er det for godt for å være sant hvis det er billig.

Du får ha lykke til med letingen! Du er også hjertelig velkommen til å ta kontakt for å høre om vi har ledig kapasitet og om vi er interesserte i så selge dine varer og tjenester på nett!

Stefan

Følg vår blogg her: