Vi har hatt den gleden av å levere en nyskapende blanding mellom nettavis, blogg og debattforum til Debatt1. For leseren ser det først ut som en nettavis, ut fra navnet og en del av funksjonaliteten ser man at det er lagt opp til frisk debatt. Dessuten finner man elementer fra blogg.

For at demokratiet skal fungere skikkelig trenger man gode former for utveksling av informasjon. Den store nyheten med det nye formatet er at man kan gå fra leser eller kommentator til artikkelforfatter veldig raskt og enkelt. Her er det muligheter for mer enn å kommentere. Man kan publisere. Den delen minner litt om blogg, men vi har utviklet en platform som setter sammen bloggene i en nettavis med avansert debattfunksjonalitet. Målgruppen er ved lansering primært samfunnsinteresserte. Det er mange plasser for rosa-bloggere og lignende, men her har vi altså et av få gode steder som er rettet mot samfunnsinteresserte.

Til å begynne med er det plukket ut en del profesjonelle artikkelforfattere. Sånn sett har man til å begynne med også elementer av klassisk journalistikk. Vi har også implementert en annonseringsløsning som skal finansiere innholdsproduksjonen og driften av nettstedet. Et system for smakfull og relevant annonsering er utviklet, og lanseres en stund etter at kritisk brukermasse er nådd.

Vi ønsker vår kunde Debatt1 med Elisabeth Hoen og resten av redaksjonen lykke til!

Følg vår blogg her: