fbpx

Du har satt opp en ny nettside og håper på å få flere kunder. Etter noen måneders venting skjer dessverre ingenting. Du begynner til å lure på hvor feilen ligger. Da er det på tide å tenke på SEO (search engine optimization). I dette innlegget vil du lære hva søkemotoroptimalisering egentlig er og hva du bør ta hensyn til for å være på første side av Google.

Googles misjon

Googles misjon er «å organisere verdens informasjon og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig”. Den mest populære søkemotoren gjør alt for at folk kan finne den informasjonen de trenger. Derfor utvikler Google stadig algoritmen sin. Nettsider som gir brukere det de leter etter, skal alltid være på første søkeside. På denne måten er søkemotoren relevant, og den kan tjene penger. Google gir den beste kvaliteten og dermed har flest brukere i verden.

Hva er SEO og hvorfor trenger du det

Nå kjenner du hva Googles misjon er. Men hva må du gjøre for å komme høyt i søkeresultatene? Og hva er SEO egentlig ?

Søkemotoroptimalisering er handlinger rettet mot å optimalisere nettsider. Formålet med disse aktivitetene er til å komme opp høyt i søkeresultater. Plasseringen av sider bestemmes av google-algoritmen. Det påvirkes av to faktorer:

  1. On-page faktorer som bestemmer nettstedets ranking. Det handler om den tekniske delen (f.eks. kodingskvalitet). Struktur på side og tekst, bruk av ord er også en viktig del av denne faktoren.
  2. Off-page faktorer gjelder lenker fra andre nettsteder og alle aktiviteter unntatt ditt eget nettside.

Brukeren først og fremst

En høy posisjon i søkemotorer krever at du har en riktig SEO-strategi. For å oppnå dette, må du fokusere seg på: riktig søkeord, teknisk SEO, flott brukeropplevelse (UX), gode tekster, strategi i sosiale medier og optimalisering for mobil.

Søkemotoroptimalisering er en langvarig prosess som krever mye arbeid og tid. Husk å fokusere seg på brukeren i hele denne prosessen. Dette er det viktigste. Høy kvalitet vil gi deg ekstra poeng fra Google-algoritmen og bringe deg til den første siden i søkeresultatene. Og akkurat det ønsker du, ikke sant?

Kontakt oss hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med SEO.

Mats

 

Du er påmeldt!

Share This