Vil du opp i Google, og vil du selge mer? Hvor raskt er raskt nok for hvem? Vår egen nettside bør være rimelig bra. Skal vi anbefale kunder å satse på raske sider så får vi begynne med oss selv. For våre bedriftskunder er det også greit å vite hva det koster å utvikle en rask nettside og hva man får for investeringen. Return on investment eller ROI er noe som hjelper ved beslutninger. Hva gjelder hastighet kan mange svare på hva det koster å utvikle nettsteder til å bli raskere, vi prøver også å svare på hva man får for innsatsen.

Generelt kan man få bedre plassering på søkemotorer og bedre brukeropplevelse på nett med raske sider. Vi prøver å gi mer spesifikke estimat basert på studier. I 2006 viset Google at 0,1 sekunder raskere side ga 1% økt omsetning og i 2010 begynte de med å la sidenes hastighet påvirke søkerangeringen. Akamai publiserte en studie i 2009 som viset at 47% av besøkerne forventet sider som laster på under 2 sekunder. Moz (2013) har igjen viset at denne tiden ikke har noe å si for å komme opp i Google, men at responstid har en del å si. Nedlastingshastighet har likevel sterk indirekte effekt gjennom bounce rate og annet.

Vår egen side lastet i dag på 0,84 sekunder og var raskere enn 92% av testede sidene på Pingdom.

Google: http://googlewebmastercentral.blogspot.com.au/2010/04/using-site-speed-in-web-search-ranking.html
Akamai: http://www.akamai.com/html/about/press/releases/2009/press_091409.html
MOZ: http://moz.com/blog/how-website-speed-actually-impacts-search-ranking
Pingdom: http://tools.pingdom.com/fpt/#!/b8QUBG/coinno.no

Se om deres side er rask nok for å få toppresultater på Google. Har den en responstid (first byte time) på under 500ms? Du kan teste den gjennom å velge Song Networks server i Oslo på denne siden:

https://www.gomeznetworks.com/custom/instant_test.html

Vi har også en rekke byrå-lisenser på proffe verktøy som våre kunder kan benytte seg av. For eksempel premiumversjon av WP Rocket som komprimerer og overfører sider raskere og WP Smush pro som holder styr på bildestørrelser. Dette inngår i vedlikeholdsavtaler.

Ta gjerne kontakt nå for å få analysert kode og server på din side.

-Stefan